Rzeżucha nieodłącznie kojarzona jest ze świętami wielkanocnymi i najczęściej pojawia się na naszych stołach tylko w świątecznym okresie. Zielona rzeżucha pięknie zdobi wielkanocny stół i o to zadbali nasi uczniowie. Zasiali oni rzeżuchę korzystając z przepisu w języku angielskim:
How to grow cress seeds 1.You will need: - a shallow tray (a plastic food container from the supermarket serves well), - paper tissues, cotton wool, kitchen roll or cotton pads, - cress seeds. 2.Instruction: - line a tray with cotton pads, - wet the cotton pads (though don't have it swimming in water), - sprinkle seeds over the surface. 3.Germination takes place within a couple of days (24 hours, if you're lucky) and the cress is ready to harvest when it's around 4 cm high. 4. Snip the stalks off at the base to use as a garnish, in a salad, or in sandwiches.
Przyznali, że rzeżucha jest świetnym dodatkiem do potraw, można nią posypać jajka, kanapkę lub dodać do sałatki warzywnej. Smacznego!!!
|
Aktualności >