Aktualności‎ > ‎

Święto Pieczonego Ziemniaka

opublikowane: 8 paź 2017, 19:54 przez Jerzy Kot

W środę- 04. października klasa IIa i IIb wybrały się na jesienną wycieczkę na wieś, podczas której dzieci mogły zasmakować trudu własnoręcznego wykopywania ziemniaków starą, oryginalną motyką oraz zobaczyć mniej pracochłonny sposób wydobycia tych warzyw za pomocą kopaczki. W czasie wycieczki dzieci zobaczyły fermę kozią, kury i konie. Odbyła się też bardzo ciekawa pogadanka na temat ekologii oraz rozpoznawanie jesiennych warzyw i ich części jadalnych.  Na koniec pobytu, w brzozowym lasku odbyło się ognisko z pieczeniem pyr. Wszyscy z ogromnym apetytem zjedliśmy pieczoną pyrę z gzikiem. Pogoda dopisała, humory również ,więc wszyscy zadowoleni i najedzeni wróciliśmy do Swarzędza ;)

 

                                                                                       Anna Kolankiewicz

https://photos.app.goo.gl/YmjH8KvELj5Ls7f63


 

Comments