Aktualności‎ > ‎

PATRIOTYCZNY DESER

opublikowane: 15 lis 2018, 12:16 przez Jerzy Kot

100. rocznica  odzyskania przez Polskę niepodległości, to okazja do poznania historii naszego kraju, legend, symboli narodowych,  krain geograficznych i ludzi.  Dla uczniów klasy 4  i 7 zet, to także czas wspólnego gotowania. Raz w tygodniu przygotowujemy na zajęciach wybraną przez uczniów potrawę, a 8 listopada postanowiliśmy ugotować kisiel. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, iż truskawkowy kisiel ozdobiliśmy bitą śmietaną. Na talerzach pojawił się więc kolor biały i czerwony. Wszyscy ze wzruszeniem pomyśleliśmy  o powiewającej na wietrze polskiej fladze.

Jeżeli uda się Wam wykonać biało- czerwone danie, to przyjdźcie nam o tym opowiedzieć. Czekamy w sali nr 2 i nr 3. Najciekawszą pracę nagrodzimy małym upominkiem.

                                                                                                                                   Joanna Bazaniak

                                                                                                                             Lucyna Kaźmierczak

https://photos.app.goo.gl/sfA9zCvTBpqoBHzPA

Comments