100. rocznica odzyskania przez Polskę niepodległości, to okazja do poznania historii naszego kraju, legend, symboli narodowych, krain geograficznych i ludzi. Dla uczniów klasy 4 i 7 zet, to także czas wspólnego gotowania. Raz w tygodniu przygotowujemy na zajęciach wybraną przez uczniów potrawę, a 8 listopada postanowiliśmy ugotować kisiel. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, iż truskawkowy kisiel ozdobiliśmy bitą śmietaną. Na talerzach pojawił się więc kolor biały i czerwony. Wszyscy ze wzruszeniem pomyśleliśmy o powiewającej na wietrze polskiej fladze. Jeżeli uda się Wam wykonać biało- czerwone danie, to przyjdźcie nam o tym opowiedzieć. Czekamy w sali nr 2 i nr 3. Najciekawszą pracę nagrodzimy małym upominkiem. Joanna Bazaniak Lucyna Kaźmierczak |
Aktualności >