Aktualności‎ > ‎

„Kuchenne rewolucje w kl. 2B”

opublikowane: 12 paź 2020, 02:14 przez Arleta Łukasik

W ramach realizacji zadań ogólnopolskiego programu „Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu” i promocji zdrowego odżywiania, uczniowie klasy 2b samodzielnie wykonali pyszne surówki z marchewki i jabłka z ulubionymi dodatkami: rodzynkami, ananasem lub orzechami. Z ogromnym zaangażowaniem mali kucharze zabrali się do pracy: tarli, kroili, doprawiali, degustowali. Wszystkie wykonane surówki były pyszne i w większości zostały zjedzone już w klasie. Przekonaliśmy się, że warzywa i owoce mogą być słodkim i zdrowym zamiennikiem ciastek i cukierków.

 

Jolanta Dębska

Leonarda Leżańska

https://photos.app.goo.gl/XEvvUK8dZqJRAyke8

Comments